Sublimering

Sublimeringstrykk er en egen trykkteknikk hvor man printer med en sublimeringsprinter på sublimeringspapir. Deretter blir motivet trykket over på ønsket motiv.

Denne metoden gir veldig gode fullfargetrykk med f.eks fotografier. Du kan sublimere på både myke og harde materialer som tekstiler, aluminium, keramikk etc.
Det er midlertidig bare mulig å trykke på syntetiske materialer. Tekstiler må inneholde minst 60% polyester. Jo mer polyester, jo bedre blir resultatet.
Harde materialer som keramikk og metall må behandles med et spesielt overflatelag av polymer for å feste seg, og vanlige kopper og glass fungerer ikke med denne teknikken. Man kan også trykke på farget polyester, men da blir det best resultat med sorte print.

De beste resultatene oppnås hvis man holder seg til produkt som er spesielt designet for sublimeringstrykk. En må alltid benytte varmepresse, da blekket skal gjøres om til gass og overføres til produktet. Man er avhengig av godt og riktig press, i tillegg til en temperatur på ca. 200°.

Sublimering egner seg på startvester, headovers, fotografi på kopper og trenings t-skjorter.